Trapauto’s at Torck

Wat ooit  begon als een plan om een mooie reportage te maken over onze trapautoverzameling, voor een tijdschrift, resulteerde uiteindelijk in een volledig boek over onze Torck (en andere) trapauto’s : ‘Trapauto’s at Torck’.

Een uniek (en dat mogen we terécht met trots zeggen) fotoboek waarbij alle foto’s nog genomen zijn in de inmiddels gesloopte Torck gebouwen in Deinze (B).  Wekenlang hebben we trapauto’s en ander oud speelgoed uit onze verzameling naar de oude vervallen fabrieksgebouwen verhuisd. Peter deed het vele sleurwerk, en soms ook het nodige stuntwerk om alles zo geplaatst te krijgen dat de styling precies was zoals Katrien het in gedachte had. En dan heb je een fotografe die elke dag vanuit Nederland kwam afgereisd, om alles met een bijzonder oogje vast te leggen.

Het zijn unieke beelden geworden, waarbij schoonheid en verval hand in hand gaan: alle objecten in het boek maken deel van onze verzameling en zijn objecten in volledige originele staat zonder enige restauratie.

Niet een boek zoals de traditionele boeken: hier vind je leuke weetjes, tips, bijzondere details over een bepaald model, een inkijk in het publiciteitsgebeuren bij Torck, maar ook heel wat spelverhalen die ik reeds 15jaar optekende (“als” we een trapauto konden overnemen van de allereerste eigenaar… geen evidentie, dus) en foto’s van vorige eigenaartjes in hun eerste Torck. Nét dit alles maakt van dit boek een uniek salontafelboek waar vaak en veel in gekeken, maar vooral ook over gepraat zal  worden! Een boek niet alleen voor verzamelaars, maar voor iedereen die graag even mee in de tijd gaat, en zichzelf even wil verwennen door  in een bad vol nostalgie te duiken!

Het boek is momenteel te koop aan de balie van Mudel (Museum van Deinze en de Leiestreek), en natuurlijk ook  via de uitgever Enjoy Brocante, via deze link : https://www.enjoybrocante.nl/product/boek-trapautos-at-torck/ , en kost 39.95 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *