Design op wielen

‘Design op wielen’ is een expo  in het Mudel (Museum van Deinze en de Leiestreek)  van 16.02.2020 tot 07.06.2020: We zijn bijzonder trots dat onze Torck (en andere) trapauto’s, kinderscooters en nog veel andere items uit onze verzameling, hier mogen tentoongesteld worden. 

Deze expo gaat over alle types rollend erfgoed met een link naar onze regio: trapauto’s (allen uit onze collectie), kinderwagens en fietsen, maar ook brom- en motorfietsen en zélfs gemotoriseerde vierwielers. Onze Torck Jaguar Etype staat er op een unieke manier tentoongesteld naast de échte Etype! En ook de Torck BMW vond hier voor even zijn échte grote broer terug. 

De expo was oorspronkelijk voorzien van 16.02.2020 tot 10.05.2020, maar na slechts 3 weken open te zijn, kwam covid19 roet in het eten gooien. De tentoonstelling werd abrupt afgebroken, maar ook daar verzon het Mudel team iets op : de tento kan nu virtueel in 3D bekeken worden via deze link. Geniet er van!

NIEUWS NIEUWS NIEUWS : 

De veiligheidsraad besliste dat musea vanaf half mei 2020  konden heropenen, en gelukkig kregen we voor ‘Design op wielen’ een uitzonderlijke verlenging:

VAN 5 JUNI TOT 5 JULI 2020 kan de expo terug, weliswaar met beperkt bezoekersaantal, bezocht worden. Snel inschrijven via mail of telefonisch, via www.mudel.be is dus de boodschap. 

Een ietwat vreemde maar toch mooie afsluiter van 25 jaar  intensief Torck verzamelen, waarvan de laatste 13 jaar geregeld ook Torck-tentoonstellingen  deel uitmaakten. Voorlopig wordt en blijft deze onze laatste grote expo.

Na het sluiten van ‘Design op wielen’ gaan we terug een aantal Torck en andere Trapauto’s en reclameobjecten bruiklenen aan het Mudel. Ze zullen opgesteld worden in de vaste opstelling van de erfgoedafdeling, op de 1ste verdieping in het museum. Daar blijven deze permanent te bezichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *